شیرین
شیرین

شیرین

برای شما که اعتماد به نفس کمی دارید...

اعتماد به نفس چیست؟

اغلب مردم معناى واقعى کلمه «اعتماد به نفس» را به خوبى درک نمى کنند ... به همین دلیل آن نوع از اعتماد به نفس و خودباورى را که مطلوب و مورد نظر است، در زندگى تجربه نمى کنند چون فکر مى کنند اعتماد به نفس یعنى اینکه ایمان و اعتماد به موفقیت هایى که در کارها به دست مى آورند. در صورتى که اعتماد به نفس واقعى و حقیقى آن است که قبل از اینکه در کارى موفق شویم، نوعى اعتماد به توانایى خود براى انجام آن کار را داشته باشیم.

اعتماد به نفس یعنى دیدن خود به عنوان فردى توانا، با کفایت، دوست داشتنى و منحصر به فرد.

به تعبیر دیگر، اعتماد به نفس یعنى آن احساس و شناختى که از توانایى ها و محدودیت هاى بیرونى و درونى خود دارید. بنابراین وقتى که اعتماد به نفس و خودباورى را براساس آنکه و آنچه به راستى هستید و نه براساس موفقیت ها و دستیابى ها یا شکست ها و ناکامى هاى خود بنا مى کنید، چیزى را در خود خلق مى نمایید که هیچ کس و هیچ چیز یاراى گرفتنش را از شما نخواهد داشت. حال با توجه به مفاهیم بالا مى توان گفت اعتماد به نفس واقعى همواره در درون شما تولید مى شود نه از بیرون. اعتماد به نفس واقعى زاییده تعهد شما به خودتان است. این تعهد که هر آنچه لازم باشد، انجام خواهید داد تا به خواسته ها و نیازهایتان برسید.

اعتماد به نفس باور شخصى شماست نسبت به روح خودتان به عنوان یک انسان.

اعتماد به نفس حقیقى، این نیست که نترسید. بلکه آن است که بدانید و مطمئن باشید با اینکه مى ترسید؛ اما بى گمان دست به عمل خواهید زد.

انواع اعتماد به نفس

اعتماد به نفس داراى انواع و اقسام مختلفى است و شما به منظور آنکه اقتدار شخصى لازم را به دست آورده و رضایت و غنایى که استحقاقش را دارید تجربه کنید، به همه انواع اعتماد به نفس نیاز دارید.

1 اعتماد به نفس رفتارى:

اعتماد به نفس رفتارى به معناى قابلیت و توانایى در عمل کردن و انجام دادن کارهاست. از کارهاى ساده گرفته تا کارهاى سخت همانند جامه عمل پوشاندن به رویاهاى تان. این همان نوع از اعتماد به نفس است که مورد نظر اغلب ماست.

2 اعتماد به نفس احساسى و عاطفى:

اعتماد به نفس احساسى و عاطفى به معناى توانایى در تسلط و به کنترل درآوردن دنیاى احساس و عواطف است. اینکه بدانید چه احساساتى دارید، معناى آنها را بفهمید و بتوانید انتخاب هاى احساسى درست بکنید و از خود در مقابل درد و رنج روحى و لطمه ها و صدمه هاى عاطفى محافظت کنید و بدانید چگونه روابطى صمیمى و سالم خلق نمایید.

3 اعتماد به نفس روحى و معنوى:

سومین نوع اعتماد به نفس که مهم ترین آنها مى باشد، اعتماد به نفس روحى و معنوى است. این نوع از اعتماد به نفس همان اعتماد و ایمان شما به جهان هستى و کل آفرینش و موجودات است. این ایمان روحى که زندگى، هدف و نهایتى مثبت را در پى خواهد داشت و شما به خاطر هدفى اینجا هستید و زندگى چندین ده ساله تان بر روى این کره خاکى هدف و مقصودى را دنبال مى کند.

اعتماد به نفس آن است که باور داشته باشید مى توانید و توانایى آن را دارید که تمام توان تان را به کار بگیرید و شرایط و اوضاع زندگى را آنگونه که مطلوب و دلخواه شماست، تغییر دهید.

چگونه اعتماد به نفس را در خود تقویت کنیم؟

اصل اول گذشته را بپذیرید و آینده را دگرگون کنید.

شما باید بدانید که گذشته را نمى توان تغییر داد اما آینده هنوز آفریده نشده است. آینده چیزى نیست جز اندیشه هاى شما و کوشش براى آفریدن آنها. منظور ما این است که در بند گذشته نباشید نه اینکه از تجربیات، خطاها و شکست هاى گذشته درس نگیرید. پس باید عاقلانه به گذشته نگاه کنید و اندیشه و وقت خود را صرف چیزى کنید که توان آفریدن و دگرگون ساختن آن را دارید.

اصل دوم درباره اهداف تان با خود گفتگو کنید.

اهداف را به صورت جملاتى مشخص درآورید و به خود بگویید آن هم به صورت جملات مثبت. اهداف باید واقعى و معقول باشند نه بلندپروازانه که دسترسى به آنها ممکن نباشد و نه پیش پا افتاده که ارزش کوشیدن را نداشته باشند. اهداف معقولى براى هر ساعت، روز، هفته و ماه وضع کنید. موفقیت در اهداف کوتاه، شما را براى دست یافتن به اهداف بلند تشویق مى کند و انگیزه تلاش را در شما بیدار مى سازد. همواره اهداف را یادآور شوید تا بخشى از ضمیر ناخودآگاه شما گردد.

اصل سوم تصمیم گرفتن را تمرین کنید.

روانشناسان نشان داده اند که کودکانى که در سال هاى اولیه زندگى خود تشویق شده اند تا براى خود تصمیم بگیرند از دیگر کودکانى که این موقعیت را نداشته اند در اعتماد به نفس رتبه بالاترى کسب کرده اند. تمرین تصمیم گیرى به شما کمک مى کند تا نسبت به قدرت قضاوت خود اطمینان بیشترى به دست آورید و در نتیجه اعتماد به نفس کامل ترى کسب نمایید. مهم تصمیم گیرى است. یادتان باشد که:

قضاوت درست نتیجه تجربه است و تجربه خود نتیجه چندین قضاوت نادرست.

بنابراین از هر فرصتى براى تصمیم گیرى استفاده کنید و این نیرو را در خود پرورش دهید. تصمیم گیرى مستلزم خطرپذیرى و احساس مسئولیت است.

اصل چهارم نتایجى را که مى خواهید مجسم کنید.

تصویر روشنى را از آنچه مى خواهید به دست آورید، داشته باشید این کار باعث مى شود تا انرژى خود را بر آن هدف متمرکز کنید. این برخورد تصویرى با همه آرمان ها و اهداف براى شما مفید است و یارى تان مى دهد تا کم کم زمینه هاى دستیابى به آنها را فراهم سازید.

اگر مى خواهید از شر خصلت زشتى که دارید رها شوید خود را در حالتى تصور کنید که از آن خصلت هیچ اثرى در شما نیست. همین تصویر و تکرار آن و انجام دادن تمرین هاى اصلاحى، به شما کمک مى کند تا از آن خصلت ناخوشایند رها شوید. این کار خیال پردازىِ بى خاصیت نیست بلکه واقعیت روانشناختى پذیرفته شده اى است که به بسیارى کسان یارى رسانده است.

اصل پنجم در برخى زمینه ها متخصص شوید.

آگاهى عمومى لازمه فردى و اجتماعى است اما کافى نیست. براى پیشرفت در زندگى فردى و حرفه اى، باید در زمینه هایى متخصص و منحصر به فرد باشید. همین نکته که شما چیزى مى دانید و دیگران نمى دانند به شما اعتماد به نفس مى دهد. باید آموزش مداوم را به عنوان یک اصل در زندگى خویش بپذیرید.

اعتماد به نفس واقعى آن است که روى آگاهى ها و توانایى هاى ما نیز اثر بگذارد.

اعتماد به نفس واقعى هیچ گونه ارتباطى با آنچه در زندگى بیرونى شما اتفاق مى افتد، ندارد.

اعتماد به نفس واقعى زاییده شغل شما نیست. اعتماد به نفس راستین نتیجه باور قلبى و درونى شما به توانایى ها و قابلیت هاى تان است. این باور که هر کارى را بخواهید مى توانید انجام دهید.

چنانچه بخواهید صبر کنید تا اعتماد به نفس کافى براى تعقیب رویاهایتان به دست آورید، ممکن است مجبور باشید تا ابد صبر کنید.

اعتماد به نفس حقیقى این نیست که نترسیم اعتماد به نفس واقعى آن است که بدانید و مطمئن باشید با اینکه مى ترسید اما بى گمان دست به عمل خواهید زد.

اعتماد به نفس یا خودباورى هرگز با غرور، منیت و خود بزرگ بینى، یکى نیست. اعتماد به نفس به این معناست که خودتان را باور کنید. غرور و منیت آن است که بخواهید به دیگران اثبات کنید از آنان بهتر و برترید.

اعتماد به نفس واقعى آن است که در هر سه این زمینه ها: رفتارى، احساسى و معنوى، احساس اعتماد به نفس داشته باشید. به طورى که علاوه بر احساس اقتدار شخصى از تعادل و تناسب خوبى نیز در زندگى، بهره مند باشید.

به خاطر داشته باشید: مهم ترین نکته در رشد و توسعه اعتماد به نفس رفتارى، عمل کردن است. هرچه بیشتر به خودتان اعتماد داشته باشید که از قدم برداشتن باز نخواهید ایستاد، خودباورى تان نیز افزایش خواهد یافت.

به خاطر داشته باشید: اعتماد به نفس احساسى چیزى نیست که آن را در بیرون از خودتان تولید کنید. اعتماد به نفس احساسى را فقط در درون خودتان مى توانید خلق کنید. هر چه بیشتر با دیگران و مردم ارتباط برقرار کنید و درونیات خود را محترم شمرده و ارج بگذارید، اعتماد به نفس احساسى زیادترى خواهید داشت و با اقتدار بیشترى با دیگران ارتباط برقرار خواهید کرد.

مى توان گفت که اعتماد به نفس روحى و معنوى در نهایت، حسى از آرامش و صلح درونى است. اعتماد به نفس معنوى قلب تان را سیراب و روح تان را از خود سرشار مى سازد و به شما نشان خواهد داد. اعتماد به نفس روحى و معنوى به شما اجازه مى دهد تا دریابید و اعتماد کنید که هر جا هستید، همان جایى است که مى بایست باشید. همان جایى که نیاز دارید باشید.

سخن آخر

بدانید که، تمامى آنچه بدان نیاز دارید تا بتوانید به رویاهاى خود در زندگى جامه عمل بپوشانید، هم اکنون از آن شماست.

هرگونه فقدان یا کمبود اعتماد به نفسى که در خود احساس مى کنید توهمى بیش نیست. شما مخلوق باشکوه و بى کم و کاست خالقى مهربان و صاحب شعور هستید. شما مقتدرتر از آنید که حتى فکرش را هم بکنید.

هرچه خودتان را بیشتر دوست داشته باشید و از زندگى خود بیشتر لذت ببرید، خالق خود را بیشتر ارج نهاده و به بزرگى و عظمت ستوده اید.

توکل، اعتماد به نفس ایجاد مى کند

ایمان از ضرورى ترین نیازهاى زندگى بشرى مى باشد که بدون آن زندگى و ادامه حیات ممکن نخواهد شد چون انسان را به شاهراه حیات یعنى توکل و اعتماد به خدا هدایت مى کند وقتى که توکل در فضاى روح و روان انسان پیاده شد و او با آگاهى و ایمان کامل امورات زندگیش را به خداى قادر و مهربان سپرد، در این شرایط اعتماد به نفس قدرتمندى را در خود احساس خواهد کرد و از همین جا از موفقیت او کشف مى گردد پس اعتماد به نفس مولود زیباى توکل به خداست «و من یتوکل على اللّه فهو حسبه»

تنها عامل پدیدآورنده اعتماد به نفس همین خداباورى است که در انسان هاى مؤمن مشاهده مى کنیم و اگر نسل بشر از راه تشخیص نیاز اصلى خود وارد این فضاى آرام و دلپذیر و زیبا بشود، بدون تردید اعتماد کامل را در خود احساس خواهد کرد زیرا اعتماددهنده را با عشق و محبت عمیق یافته و بر او تکیه مى کند و این راز مهم را انبیا و خصوصا امامان معصوم بر انسان ها شکافته و راه دستیابى به آن را به خوبى روشن ساخته اند

0)          احساس گناه را از خود دور کنید.
مهمترین عاملی که به اعتمادبه‌نفس شما آسیب وارد می‌نماید، احساس گناه است. وقتی که با توبهٔ حقیقی، خداوند شما را می‌بخشد، شما چرا خودتان را نمی‌بخشید! سال‌ها پیش اشتباهی را مرتکب شده‌اید، ولی بار سنگین آن را هنوز به دوش می‌کشید، از این لحظه، این بار سنگین را به زمین بیندازید و خودتان را سبک کنید. بنابراین اگر احساس گناه را از خود دور کنید، اعتمادبه‌نفس شما زیاد می‌شود و زمانی که اعتمادبه‌نفس شما زیاد شد به‌راحتی می‌توانید از گناه فاصله بگیرید.۲) ”اقتدار“ و ”قاطعیت“ داشته باشید
از امروز تمام کارهای خود را با قاطعیت انجام دهید. بعد از اینکه به درستی تصمیم خود مطمئن شدید، قاطعانه پیش بروید. حرف زدن و راه رفتن شما باید همراه با اقتدار باشد. اگر کلام شما با تردید همراه باشد، تردید خود را به مخاطب القاء کرده و در نهایت، مؤثر نخواهید بود.۳) از یادآوری شکست‌های قبلی خود پرهیز نمائید
هرگز به شکست‌های قبلی خود فکر نکنید. فقط از آن پیام و درس بگیرید و بعد آن را فراموش کنید. اگر خاطرهٔ شکست در یک سخنرانی را برای خود یادآوری کنید، شکست‌های گذشته، اعتمادبه‌فنس شما را تضعیف می‌کند.۴) عبارت‌های تأکیدی مثبت را برای خود تکرار کنید
قبل از خواب می‌توانید عبارت‌های زیر را در ذهن خود تکرار کنید و با همین جمله‌ها به خواب بروید به زودی تأثیر معجزه‌آسای تکرار این جمله‌ها را خواهید دید:
اعتمادبه‌نفس من روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شود“ یا ”من اشرف مخلوقات هستم و اعتمادبه‌نفس من عالی است“.۵) عاشق خود، کار خود و خدای خود باشید
خودتان را در هر شرایطی که هستید، بپذیرید. به فرض، اگر قد شما کوتاه است، خودتان را بپذیرید. هرگونه که باشید، روح خداوند در شما جاری است و توجه به همین نکته اعتمادبه‌نفس شما را زیاد می‌کند. اگر عاشق خدای خود باشید و خود را وابسته به یک نیروی برتر بدانید، به‌طور حتم همیشه اعتمادبه‌نفس دارید. به‌کار خود علاقه‌مند باشید و اگر به هر علتی از شغل خود احساس نارضایتی می‌کنید، سعی نمائید دیدگاه خود را نسبت به آن عوض کنید.۶) تبسم را فراموش نکنید
سعی کنید در هر شرایطی، تبسم بر لب داشته باشی. تبسم، نشانهٔ بارز اعتمادبه‌نفس و سلامت روان است. به‌طور حتم، کسی که هنر و علم ”مدیریت“ و ”نفوذ“ را بداند، هیچ لزومی ندارد که امور خود را با علم“ اداره کند. گفته شده پیامبر اسلام (ص) در تمام مدت زندگی خود متبسم بوده‌اند.اگر شما تمرین کنید، می‌توانید در هر شرایطی تبسمی بر لب داشته باشید. تبسم، نماد خوشروئی است و خوشروئی از نشانه‌های مؤمن است.۷) مبهم حرف نزنید
اگر به‌اصطلاح ”مِنُ‌مِن“ کنید، به دیگران اعلام کرده‌اید که من اعتمادبه‌نفس لازم را ندارم. بلند، روان و رسا صحبت کنید. علاوه بر این، صراحت بیان داشته باشید و به ”روشنی“ و ”وضوح“ اعلام کنید که چه می‌خواهید با منظورتان چیست. حاشیه نروید و به اصل مطلب بپردازید. این اقدام‌ها اعتمادبه‌نفس را تقویت می‌کنند.۸) مطالعهٔ خود را زیاد کنید.
کسی‌که زیاد مطالعه می‌کند و اطلاعات زیادی به‌دست می‌آورد، خودش را یک سر و گردن از دیگران بالاتر می‌بیند و این یعنی همان اعتمادبه‌نفس.۹) آراستگی ظاهر خود را حفظ کنید
اگر شما ظاهر آراسته و مرتبی داشته باشید، اعتمادبه‌نفس بیشتری خواهید داشت. سعی کنید به وضع ظاهری خود چه در لباس خانه و چه در لباس رسمی توجه داشته باشید. اگر ظاهر مطلوبی نداشته باشید، به حضور در جمع علاقهٔ زیادی نخواهید داشت. گاه یک لک بر پیراهن شما ممکن است شما را از شرکت در یک جلسهٔ مهم بازدارد!۱۰) آرامش خود را حفظ کنید
مضطرب و عجول بودن، از اعتمادبه‌نفس شما خواهد کاست. سعی کنید آرامش خود را در همه حال حظ کنید. به سرعت کارهای خود را انجام دهید، ولی آرامش خود را از دست ندهید. حتی در میدان جنگ هم اگر آرامش داشته باشید، راه‌حل‌یابی برای شما آسان‌تر خواهد بود. اگر آرامش خودتان را از دست بدهید، ممکن است شمال و جنوب را هم گم کنید. پس یادتان باشد: ”آرامش، اعتمادبه‌نفس می‌آورد“.۱۱) در مقابل آئینه بایستید و از خود تعریف کنید
این کار در کسب اعتمادبه‌نفس، بسیار مؤثر است. هر روز صبح چند دقیقه این کار را انجام دهید. سعی کنید هنگام نگاه کردن در آینه به موارد مثبت چهرهٔ خود نگاه کرده و از آن تعریف کنید.۱۲) در حال زندگی کنید
اگر د رحال زندگی کنید و تمام انرژی خود را متوجه زندگی در لحظه نمائید، فردای شما هم تضمین خواهد شد. چرا که فردای شما محصول عملکرد صحیح ”امروزشما است. اگر عمر خود را در حسرت دیروز یا نگرانی فردا سپری کنید، لحظه‌ها را از دست خواهید داد و این به معنی از دست دادن فردا نیز می‌باشد.۱۳) دست دادن خود را محکم‌تر کنید.
به‌اصطلاح ”شل“ و ”وارفته“ دست ندهید. به‌خصوص اگر نظامی هستید، محکم و قدرتمند دست بدهید و همچنین گرم و صمیمانه
۱۴) به موفقیت‌های خود نگاهی بیندازید
از موفقیت‌هائی که تاکنون داشته‌اید، برای خود لیست تهیه کرده و همراه خود داشته باشید و هرگاه احساس عدم اعتمادبه‌نفس کردید، نگاهی به آن بیندازید.۱۵) به خودتان تبریک بگوئید
حتی از گفتن جمله‌هائی مانند ”شب‌بخیر“ و ”دوستت دارم“ نیز به خود امتناع نوزید. حتی برای خودتان جشن تولد بگیرد به خودتان اهمیت بدهید.۱۶) همیشه مبلغی پول با خود داشته باشید
وجود مقداری پول در جیب و کیف شخصی شما اعتمادبه‌نفستان را زیاد می‌کند. تاکنون شاید این موضوع را تجربه کرده باشید.۱۷) نیروی نگاه خود را تقویت نمائید
افراد نظامی به‌خصوص آنهائی که در مشاغل فرماندهی بوده‌اند، ناخودآگاه نیروی نگاه قدرتمندی دارند، اگر می‌خواهید به این مرحله برسید، تمرین مؤثر زیر را انجام دهید:چیزی شبیه یک ساچمهٔ سیاه را در وسط یک سینی قرار دهید و سعی کنید با نگاه خود از فاصله ۲ متری آن را حرکت دهید.۱۸) نه“ گفتن را یاد بگیرید.
بسیاری از افراد، قدرت ”نه“ گفتن را ندارند و این موارد برای آنان مشکل‌هائی ایجاد نموده است. امید که از این دسته انسان‌ها نباشید. اگر پیشنهاد یا درخواستی به شما می‌شود که میل ندارید آن را بپذیرید، با قاطعیت اما با احترام بگوئید ”نه۱۹) فکر کنید که اعتمادبه‌نفس بی‌نظیری دارید
هرگز این فکر را به خود راه ندهید که اعتمادبه‌نفس ندارید. همیشه سعی کنید نسبت به خود فکرهای مثبت و والائی داشته باشید. اگر خودتان فکر کنید که اعتمادبه‌نفس ندارید، چه‌طور انتظار دارید که دیگران فکر کنند شما اعتمادبه‌نفس دارید! فراموش نکنید که به هر چه فکر کنید، به سرتان می‌آید. اگر فکر کنید که کاری را نمی‌توانید اجام دهید، به‌طور حتم نمی‌توانید و اگر فکر کنید می‌توانید کاری را انجام دهید به‌طور حتم می‌توانید. آنچه مهم است، فقط افکار شما است.۲۰) سرعت راه رفتن خود را بیشتر کنید.
کسی‌که اعتمادبه‌نفس دارد گام‌های مستحکم برمی‌دارد و هدفمند راه می‌رود. قوی، قدرتمند و پرانرژی باشید.۲۱) سر خود را بالا نگاه دارید
این کار باعث می‌شود: جریان خون از قلب به مغز (خون شریانی) و از مغز به قلب (خون وریدی) به آسانی انجام پذیرد. حجم ریه‌ها افزایش یابد و در واحد زمان، اکسیژن بیشتری با خون مبادله شود. راه‌های هوائی از قبیل نای، نایژه‌ها، حلق و بینی تا حدودی در یک امتداد قرار گیرند و تنفس، راحت‌تر شود. میدان دید بیشتر شود. به برازندگی ظاهر شخص کمک می‌کند. از همه مهمتر، اعتمادبه‌نفس شخص را زیاد می‌کن.

چگونه اعتماد به نفس بالایی داشته باشیم ؟

. تفکر مثبت داشته باشید. هر چه خوشبین تر باشید اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.
2.
در زندگی هر چه اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید بیشتر افراد و موقعیت هایی را که می توانند به شما کمک کنند تا به هدفهایتان برسید به سوی خود جذب خواهید کرد.
3.
برای ایجاد اعتماد به نفسِ بیشتر، مدام با خودتان تکرار کنید: "خوشبختم ، سالمم و حال خوشی دارم."
4.
تمرکز کامل برروی هدف اصلی ، در شما احساس قدرت ، اراده و استقلال ایجاد می کند.
5.
تکلیفتان را با خودتان روشن کنید. این که دقیقاً بدانید چه می خواهید اعتماد به نفس شما را بی اندازه افزایش می دهد.
6.
تردیدها را کنار بگذارید. خود را کاملاً متعهد سازید که زندگی ای را آغاز کنید که برای آن ساخته شده اید.
7.
این که اعتقاداتتان چقدر عمیق است و تا چه حد به تعهدات خود پایبند هستید قدرت شخصیت شما را نشان می دهد.
8.
احساس اعتماد به نفس و داشتن اقتدار فردی ناشی از رویارویی با مشکلات و غلبه بر آنهاست.
9.
زیر بنای اعتماد به نفس در هر زمینه ای تهیه مقدمات و آمادگی است.
10.
در هر زمینه ای هر چه بیشتر یاد بگیرید و دانش خود را بالا ببرید اعتماد به نفستان نیز بیشتر می شود.
11.
تمرین و تکرار زیاد در هر زمینه ای برگ برنده را به دست شما می دهد.

12.
شما می توانید به گونه ای باشید، چیزهایی داشته باشید و از عهده کارهایی برآیید که هرگز خواب آن را هم ندیده اید. این توانایی درست در همین لحظه در درون شما وجود دارد.
13.
ویژگی مشترک و منحصر به فرد زنان و مردانی که کارهای بزرگ انجام می دهند داشتن این احساس است که انجام کاری بزرگ جزئی از سرنوشتشان است.
14.
برتری حاصل از تسلط کامل در کار، زیربنای اعتماد به نفس و عزت نفس پایدار است.
15.
آنچه توانایی های بالقوه شما را در جهان خارج محدود می کند دو چیز است: باورهای شما و این که تا چه حد به توانایی خود در انجام کارها اطمینان دارید.

7 روش افزایش اعتماد به نفس

اگر احساس بدی نسبت به خود دارید، 7 روش زیر به شما کمک می کند اعتماد به نفس تان را افزایش دهید.
1-
زمانی که برای اولین بار کاری را انجام دادید به یاد آورید. یادگیری هر کار جدیدی عصبانیت ، ناباوری و منشا روانی زیادی را به دنبال دارد که برای یادگیری ضروری است. بار دیگر که اعتماد به نفس تان را از دست دادید، به خود اطمینان دهید که این امر طبیعی است و شما کار جدیدی را می آموزید.
2-
کارهای معوقه را انجام دهید. هر کاری را که مستلزم تصمیم گیری است انجام دهید، برای مثال تلفن کردن به دوست، نظافت منزل ، تعمیر ماشین.
3-
کاری را که مهارت دارید، انجام دهید. هر کاری که بر آن تسلط دارید انجام دهید برای مثال یکی، دو حرکت موزون، آشپزی ، نقاشی، کوهنوردی، در صورت امکان، کاری که مستلزم دقت و توجه است و شما را از فکر کردن به موارد دیگر باز می دارد انجام دهید. بدین ترتیب احساس لیاقت و شایستگی و موفقیت می کنید که مهم ترین پادزهر اعتماد به نفس کم است. حداقل هفته ای یک بار آن را انجام دهید تا سالم تر و شادتر باشید.
4-
به خودتان کم تر فکر کنید. شاید این امر به نظرتان عجیب باشد، اما توجه زیاد به خود اعتماد به نفس را کاهش می دهد. کاری را انجام دهید که توجه شما را به خود جلب کند و باعث شود احساس بهتری داشته باشید.
5-
آرام سازی اگراعتماد به نفس ندارید، ناراحت و عصبی هستید، ابتدا فکر کردن را کنار بگذارید، سپس بکوشید با ورزش، آرام سازی، نماز و نیایش به آرامش برسید.
6-
کارهایی را که به خوبی انجام داده اید به یاد آورید. شاید انجام این امر در ابتدا مشکل باشد. ولی پس از مدتی با به یاد آوردن موفقیت کوچک اعتماد به نفس تان افزایش می یابد . شاید بگویید" من هرگز موفق نشده ام یا کار مهمی انجام نداده ام." نیازی نیست قله اورست را فتح کنید. انجام رویدادهای روزمره نیز نوعی موفقیت است. برای مثال گرفتن گواهینامه ( با وجود اضطراب)، قبول شدن در امتحان( با درس خواندن زیاد) عضویت در تیم ورزشی، لاغر شدن، پس انداز کردن برای خرید دوچرخه، کمک به دیگران و صدقه دادن.
7-
به خود اطمینان دهید که شما هم می توانید اشتباه کنید. اگر احساس بدی نسبت به خود دارید، به خود تذکر دهید که شما هم می توانید اشتباه کنید. احساسات تان بر افکار و رفتار شما تأثیر می گذارد، وقتی احساس بدی نسبت به خود دارید، فقط خاطرات بد را به یاد می آورید و نسبت به خود بدبین می شوید. همیشه به خود یادآور شوید که شما هم می توانید اشتباه کنید

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد